Julefrid

Ja nu har julen kommit och gått. Har haft en mycket skön jul med mina nära och kära. Fredagen den 19:e blev jag mormor till en liten Edwin. Det är en häftig och alldeles underbar känsla att blivit mormor! Och den lilla bedårande varelsen har verkligen tagit mitt hjärta med storm! Alldeles, alldeles underbar är han. Han äter, sover och växer precis så som små bebisar ska göra. 
Julen har jag som sagt firat med mina kära och det har varit mycket mat som det brukar bli under julen, spelat en del sällskapsspel och skrattat mycket.
 
Det har också blivit en del tv-tittande, jag tittar inte överdrivet mycke på tv, jag läser hellre. Men i dessa dagar har jag allt avverkat en massa på tv.
Har kollat in Hobbit (del 1) som jag tyckte var sådär, ska väl se tvåan vad det lider, mest för att ha sett den.
Harry Potter och dödsrelikerna 1 o 2, jag ÄLSKAR Harry Potter och har ju sett alla innan en sisådär massa gånger men man kan ju se dom om och om igen!
 
 
Pirates of the carribean, konstatera där att jag nog sett dom alldeles för många gånger när man kan i stort sett varenda replik utantill...Men jag älskar dom också!
 
Lite dokumentärer som visats, bla den om Astrid Lindgren, en i mina ögon sett mycket beundransvärd kvinna!
Lite sällskapsresan, dom är ju fortfarande ganska roliga!
Kylan har slagit till här med kraft och det är i skrivande stund -15 grader, alldeles för kallt i min smak, min kropp mår inte riktigt väl i denna kyla så jag hoppas att den snart försvinner, vilket den enligt väderprognoser ska göra snart, skönt!
 

Eftermiddag

Efter lunch så tog jag och Sune en promenad ner mot staden, var förbi bibliotekets bokinkast och lämna tillbaks några böcker. Sen gick vi till en vän och fikade. Inte så mycket folk i rörelse nere där trots att butikerna har söndagsöppet. 
 
Ganska folktomt
 
Väl hemma så satte jag igång med att baka bröd och kokade morotssoppa, har aldrig gjort morotssoppa förut, den blev helt ok enda minuset var att jag saltade den lite för mycket. Den gick hem hos lilla dottern iallafall,
 
 
Jäsning pågår
 
 
Kokning pågår
 
Färdiga fibertekakor
 
 
Färdig morotssoppa 
 

Resten av denna söndagskväll ska jag tillbringa i soffan!

3:e advent

Ja nu är i framme i tredje söndagen i advent, tiden rasar fram och snart är julafton här. I går var det lucia och Sofia (stora dottern) och hennes sambo var här på lite lucia fika. Alltid trevligt när dom är här och lite klapp på stora magen blir det, det är en evig väntan på att lilleman ska komma, men han väntar på sig och trivs tydligen bra därinne i magen.
 
 
Luciafikat bestod givetvis av lussekatter och pepparkakor. Snön som föll i fredagskväll var borta på lördagsmorgonen, inte mig emot!
 
 
Ha en skön tredjeadvent :)
RSS 2.0