Läslust?

Ja läslusten har legat lite i träda nu, det är ju så ibland att man kommer in i perioder då läslusten inte är på topp. Men några böcker har jag plöjt igenom..
Danuta Reah- Nu tar jag dig är en pocket som jag haft liggandes hemma, måste ju beta av lite hyllvärmare då och då. Den var väl godkänd, tyckte det var lite svårt att komma in i den och inte så spännande som den lät.
 
 
 
 

...Vad som börjar med en rutinartad efterlysning av ett barn, när sexåriga Victoria försvinner hemifrån, trappas upp med ett mord på en ung kvinna. Victoria försöker varna de vuxna i sin närhet för faran; hon vet att det smyger omkring monster i den vildvuxna parken och hon vet att de kommer allt närmare. Men ingen lyssnar, ingen tar henne riktigt på allvar.

När morduredningen drar igång upptäcker dock polisen att man står inför något mycket svartare, kusligare och mer komplicerat än man från början trott...

 

Sen har jag läst de sista två i avdelning Q serien av Jussi Adler Olsen, och oj vad jag gillar dom, ser verkligen fram emot att det ska komma fler!
 
 
            
 
 
Ännu en hyllvärmare i form av Jesper Ersgård I skuggan av de döda den tog också lite tid att komma in i, upplevde alla huvudpersoner väldigt ilskna och bittra, men sista tredjedelen av boken var riktigt spännande så där får den godkänt!
 
 
 
....Polisen William Franzén dras in i mordutredningen, men kanske inte riktigt på de villkor han själv skulle önskat. För när ytterligare ett mord begås pekar plötsligt bevisen mot William. Hans tidigare partner Julia Wikman som långsamt har återhämtat sig från en skottskada beslutar sig för att hjälpa honom rentvå sitt namn. De måste till varje pris hitta mördaren men mot sig har de inte bara hela Stockholms poliskår utan även en nynazistisk organisation som utan tvekan dödar alla som står i dess väg. Allt medan snön vräker ner och kylan i Stockholm slår rekord.

I skuggan av de döda, fristående uppföljare till Ut kom vargarna (2009), skildrar naket poliserna Julia och William i ett högaktuellt Sverige. Det här är hårdare, tuffare och mörkare än någonsin och med en tät jakt efter en mördare...
 
 
Just nu läser jag Julie Otsuka Vi kom över havet en annorlunda bok som bla är skriven i vi-form men den är mysig på något sätt även om själva historien är lite hemsk.
 
 

Våren som kom av sig..

Ja vi har ju haft riktigt vår väder här ett tag, ja tills i fredags då kylan kom in och det snöade även lite igår, men den ligger och lurar våren och snart är den här för att stanna.
Jag har varit en del ute i det vackra vädret och även hittat en del vår tecken, plockade tussilago i förra veckan.
Vi har även varit på Omberg och där stod blåsipporna i full blom!
 
Omberg är ju i mitt tycke så väldigt vackert och att bara gå där att strosa ger mig en energiboost som heter duga! Om bara några veckor så tror jag att allt även börjar knoppa och då är det som vackrast på Omberg :) 
Liten Sune luktar och strosar i skogen

Nu är ju även slutspelet i SHL i full gång och ja HV tog sig dit! Så det har och blir en hel del hockey här hemma.
Sune i full fokus..
 

Och ikväll är det match igen och min läsning ligger lite på is just nu..
 
Tjingeling till nästa gång :)
 

Översikt

Måste ju lägga in de böcker jag läst under Februarimånad, 8 st blev det och det är nog det jag brukar snitta :)
 

Februari

Karin Fossum-den som älskar något annat 4/5

Therese Söderlind-Vägen mot Bålberget 4,5/5

Hungerspelen-Suzanne Collins  4/5

Fatta Eld-Suzanne Collins 3.5/5

Revolt-Suzanne Collins 3.5/5               

Kvinnan I rummet-Jussi Adler-Olsen 4/5

Fasanjägarna-Jussi Adler Olsen 4/5

Flaskpost från P- Jussi Adler –Olsen 4/5

 

5.0: Mästerlig
4.5: Bladvändare
4.0: Utmärkt
3.5: Läsvärd
3.0: Godkänd
2.5: Halvbra
2.0: Besvikelse
1.5: Dålig
1.0: Kass
0.5:Urusel

RSS 2.0