Första advent

Ja nu är den här första söndagen i advent, ute är grått och kallt och jag myser inne med tända ljus! Bokmöte

I förra veckan träffades vi bokbrudar, som vanligt är det en mycket trevlig sammankomst, och det är inte utan att man längtar efter dessa träffar! Vi träffs i snitt var 10e vecka och det brukar bli många diskussioner om allt mellan himmel och jord, inte bara böcker vi pratar om. Sen fikar vi gott. Den här gången bjöds det på nybakade scones och hemmagjorda marmelader, mycket gott! Boken vi läst och som vi diskutera en del var Gillian Flynn's Gone Girl, vi var överens om att det var en bra bok och andra delen var helt klart mest spännande!
 
 
Till nästa träff bestämdes en mer fakta bok nämligen Flykten från läger 14 av Blaine Harden. Det här är en bok som jag har på min "att läsa lista" och jag ser fram emot att läsa den. Nordkorea är ett av dom länder som skrämmer mig.. 
 
Flykten från läger 14 är den omskakande skildringen inifrån ett nordkoreanskt arbetsläger av en ung människa som lyckades rymma därifrån. 

Shin Dong-huyk föddes i arbetslägret 1982 och kände inte till något annat än den värld som fanns innanför det höga elstängslet där han växte upp. I tjugo år präglades hans liv av svält tortyr och angiveri ett upphittat riskorn kunde leda till en kamp på liv och död. Shin levde långt under varje form av mänsklig värdighet, ända till den dag då han lyckades fly och fann en helt ny värld, på andra sidan taggtråden. 

Flykten från läger 14 berättar journalisten Blaine Harden om Shins ofattbara livsöde och resa, och visar för första gången vilka ohyggligheter som äger rum i de nordkoreanska lägren, där Amnesty befarar att 200 000 människor finns i fångenskap, dömda som motståndare till regimen. I Nordkorea är man skyldig i tre generationer för sådana brott, riktade mot landets idé och ledning. Blaine Harden sätter strålkastarljuset på den ljusskygga och totalitära regim som vi vet relativt lite om men som fortsätter att förskräcka och fascinera.

18 år

Ja i fredags fyllde min "lilla" 18 år, jösses vart tar tiden vägen.. 18 år och myndig, en milstolpe i livet. Hon har givetvis längtat och sett fram mot denna dag. Nu kan hon ju äntligen följa med sina kompisar ut, hon är nämligen sist ut med att fylla 18 i gänget. Så i fredags var hon med kompisar och gjorde Linköping osäkert, som tur är vet hon ju med sig att hon har en liten hönsmamma.. Så hon höll mig uppdaterad under kvällen med sms ;)
 
 
Annars har helgen som vanligt gått väldigt fort. I lördags var stora dottern och sambon här, vi gjorde en gipsavgjutning av magen som blev så himla bra. Det är ju inte så långt kvar innan lilleman ska titta ut och jag blir mormor, även det en milstolpe i livet.. Hon är i v 36 nu så han kan ju komma närsom! Jag har läst en del i helgen (som vanligt) men mer om det i ett annat inlägg.
 
Tjingeling till nästa gång!
RSS 2.0