Böcker

Ja dags att skria lite om de böcker jag läst sen sist, är inne lite i ett läs"flow" just nu och denna vecka har jag läst 4 böcker.
 
 
Har läst några böcker tidigare av Jonas och tycker dom är ganska trivsamma, ett bra sällskap i soffan. Detta är en ny serie om överläkaren Nathalie, boken var helt ok, lättläst och spännande.
 
 
Martin Melins andra bok i en serie om polisen Thomas Hallgren, detta är en polisroman om livet i radiobil och lite om livet därikring, den är lättläst (jag läste ut den på en kväll) lite seg mellan varven och tyckte nog att det kunde hända lite mer i boken, den är inte dålig men den är heller inget mästerverk.. 
 
 
Bröt av deckar böckerna med en biografi, eftersom jag är väldigt sportintresserad så tyckte jag det skulle va kul att läsa om Northug, han väcker ju en hel del skriverier och känslor. Jag trodde man skulle få reda på lite mer om "människan" Northug men där blev jag besviken, handlade mestadels om hans rattfylla, sponsorer och konflikten med Norges skidlandslag, en del bakgrund fick man men jag hade velat ha mer.
 
 
Maries bok läste jag ut igårkväll och den var bra! Den gränsar lite mellan dröm och verklighet, och man anar ju att något hemskt ska hända men det är inte förutsägbart.. Jag har tidigare läst Himmelsdalen av henne och den gilla jag förutom slutet som inte var speciellt bra, i Skymningslandet får hon till slutet! 
 
Har beställt en hel del spännande böcker som jag hoppas kommer i nästa vecka, i väntan på dom ska jag väl beta av en och annan hyllvärmare.

Bilder, vår och snö..

Imorse när jag vakna så var där ett vitt täcke ute, lite kontrast mot dom fina dagarna vi haft. Våren tar ett uppehåll just nu. Som tur är så lär det inte ligga kvar speciellt länge! Dottern och lille Edwin var på besök i veckan och vi passa på att ta en lång promenad i det då underbara vårvädret. Runt hela Vadstena gick vi och här kommer en del bilder.
 
Nere vid strandpromenaden
Baksidan av klosterkyrkan
 
 Munkklostret
 
 
Klosterliljorna blommar för fullt!
 
 
Mera klosterliljor
 
 
Utefika med nybakade bullar!
 

Läst lite

Ja läsningen pågår och några böcker har jag plöjt igenom de sista veckorna.
Först ut Jojo Moyes Sista brevet från din älskade. En bra och både varm och lite sorgsen bok. Jag har tidigare läst Livet efter dig och den boken tyckte jag mycket om, Sista brevet.. är inte lika bra som Livet.. men den är absolut läsvärd och jag gillar Moyes sätt att skriva både lättsamt och tungt! 
 
 
Sen fick jag låna Stefan Ahnehm Offer utan ansikte. Först när jag fick den i min hand så suckade jag lite, vilken tegelsten till bok.. Den är lång, nästan 600 sidor, men jag blev positivt överraskad! Den var lättläst, spännande och inte så förutsägbar! En fortsättning på denna kommer nu i vår och jag tänker läsa den också!
 
 
Sen har jag plöjt igenom två böcker till av Harlan Coben, tycker han skriver bra och det är lättsamma böcker att läsa. Först ut var Försvunnen, denna bok är väl den sämsta jag läst hittills av honom, kanske storyn inte tilltala mig och det var lite för mycket våld i min smak beskrivet i boken.
 
 
Nästa ut av Coben var För evigt dömd, den var mycket bättre! Jag kommer fortsätta läsa hans böcker och han har ju skrivit en hel del.
 
 
Just nu läser jag en av alla mina hyllvärmare Björn B. Jakobbson Vid vägs ände, har läst lite mer än halva boken och nej, nej den är inget vidare, jag kommer nog ändå läsa ut den för att få se vad som händer, kanske kan den bli något bättre mot slutet..
 
RSS 2.0