Sommarläsning

Ja jag har läst en hel del i sommar. Jag har läst serien om barnmorskan Cecilia av Katerina Janouch alla utom den sista. Lättlästa och trevliga böcker, lite lagom av allt. Spänning, vardag och lite hjärta och smärta. Perfekta böcker till sommardagar på stranden eller i hängmattan.
 
 
Sen har jag läst Mari Jungstedts deckare om gotlandpoliserna, jag har läst någon bok av henne förut men bestämde mig att läsa dom iordning. Också lättlästa böcker med en hel del spänning. Perfekta sommarböcker det också! Har dom 3 sista kvar att läsa i serien, två av dom ligger och väntar på mig i hyllan.
 
 
Håkan Östhlunds Män ur mörkret har också slunkit ner. Detta var den sista avslutande delen i hans serie om polisen Fredrik Broman, även hans böcker utspelar sig på Gotland. Den var riktigt bra, lite tråkigt att det var den sista.
 
 
Nu på listan står Sorry av  Zoran Drvenkar.
 
 
öreställ dig en man skyldig till obeskrivliga gärningar. Föreställ dig allt lidande han orsakar. Föreställ dig all förlåtelse han behöver få. Föreställ dig att du förlåter honom. Du kommer att göra det.

Kris, Tamara, Frauke och Wolf är vänner som låter åren mellan tjugo och trettio glida förbi utan att göra något av sina liv. De har inga vettiga arbeten, saknar mål och ägnar det mesta av sin tid åt att dagdrömma medan de dricker öl och röker gräs.

Så en dag får de en vinnande idé: de ska starta eget - ett företag som ska be om förlåtelse å andras vägnar. För nog är välbeställda människor med makt villiga att betala bra för köpa sig ett renare samvete, inte sant? Företaget döps till Sorry och gör omedelbart stor succé.

Men en av Sorrys nya klienter visar sig vara en mardrömslik uppdragsgivare. Vid ett vanligt förlåt-uppdrag hittas en död kvinna uppspikad och hon är bara det första offret ...

Sorry är en mörk thriller som på ett överraskande och spänningsskapande sätt växlar mellan olika berättarröster och perspektiv. Som läsare kommer du att lida med barn som utsätts för övergrepp, känna sympati med en sadist som söker såväl hämnd som förlåtelse, och börja ifrågasätta dina egna värderingar.
 
 
 Fick tipset på denna bok i en bokblogg som jag läser, har förstått att den ska vara otäck och väldigt magstark! Men jag ser fram emot att bli skrämd ;)
 
Tjingeling till nästa gång!
RSS 2.0