Hämtat

Igår var jag på biblioteket och hämtade 2 böcker jag beställt. Den ena är Liza Marklunds Lyckliga gatan, den har jag stått i kö på ganska länge, jag har läst alla hennes tidigare böcker varav hennes Gömda är en av de bästa böckerna jag läst! Lyckliga gatan är hennes tionde och näst sista bok i serien om journalisten Annika Bengtsson. 
 
Den andra boken är Karin Fossum den som älskar något annat. Av någon anledning har jag missat denna bok, jag har läst alla hennes andra och jag gillar Karin skarpt! Står också i kö på hennes nya Carmen och döden!
 
Så nu har jag lite att läsa ett par dagar, för längre än så tror jag inte det tar att läsa ut dessa, misstänker att dom kommer vara riktiga bladvändare!
Efter dessa så har jag ingen speciell bok på min att läsa lista.. 
Har dock några funderingar kring vad jag ska läsa ;
1. Hungerspelen triologin, verkar som alla läst dom utom jag..
2. Dan Browns Drakar och demoner, har jag heller inte läst
3 Jussi Adler-Olsen och hans serie om avdelning Q, har så många som rekommenderar dom, så dom är jag nyfiken på!
Så någon av dom lutar det åt!

2 böcker

Ja 2 böcker har jag läst ut i dagarna.
Först ut var Alex Marwood Onda flickor, det var den boken som bestämdes att vi skulle läsa i bok-cirkeln. En helt ok bok, bra skriven och småspännande, kanske ingen bok som gör jätteavtryck på mig men helt klart godkänd!
 
Den andra boken jag läst ut är Gina French För ett hus av sten, en pocket som jag haft liggandes i hyllan ett bra tag och nu kändes den rätt att läsa, ett litet avbrott mellan alla deckare och thrillers jag läst på sistone. Klart godkänd den också :)
 
..För ett hus av sten och sin fattiga familj gjorde Gina French allt- det här är den sanna historien om en ung filippinsk kvinna och hennes tragiska öde.

I en cell i England sitter Gina och väntar på sin rättegång, anklagad för mord på sin man. Journalister i England kallar henne "mördarhustrun". Vad fick henne att knivhugga sin make, fadern till hennes barn?

För ett hus av sten är hennes egen berättelse och försök att förklara. Det är en sann historia som tar oss från barndomens filippinska fattiga bergsby till ett liv i överfl öd i New York, från dans på barer i Manila till ett äktenskap alltmer präglat av övergrepp och misshandel ...

 

Nu väntar jag på att "paddan" ska ladda klart och då ska jag sätta mig och kolla in SVT play, tänkte jag skulle se första delen på den svenska dramaserien som började igår Tjockare än vatten
 
Tjingeling!

Relax

Igår kväll var jag på relax/spa. Oj så skönt och avkopplande det var, att sitta i en skön stol i 40 graders värme med fötterna i fotbad var inte helt fel. Bastade gjorde jag en del också i vanlig och ångbastu, dock palla jag inte att doppa mig i kallbadet som höll en temperatur på 10 grader.. Ville gärna men fasiken när jag kom ner till lårena kändes det som jag frös till is..
Vi åt gott och bara va, riktigt avkopplande med alla tända ljus och lugn musik, snacka om att man verkligen gick ner i varv, skönt såhär också i vintertid att få all värme!
Det kommer jag absolut göra om!
Annars så håller vintern sitt grepp om Östgötaslätten, idag tog vi en isande vinterpromenad med Sune och lilla dottern, kan inte påstå att det är speciellt skönt ute nu, -5 och blåst = kallt! Dock får jag nu några dagar allt finna mig i att cykla eller gå då stora dottern lånat min bil, hon har fått jobb, tjohoo! Och nu i 3 dagar är det utbildning och då ville hon gärna ha bil. 
Annars är det en ganska mysig småseg söndag, jag har pysslat lite härhemma och även läst ut en bok, mer om den i ett annat inlägg.
Nu ska vi ta kvällsthe och jag gissar att det blir en kola-kaka till det, dom har vi bakat idag och jag älskar verkligen kola-kakor ;)
Tjingeling!
RSS 2.0